Inagro te velde! Dinsdag 13 oktober van 13u tot 18u, Rumbeke-Beitem

Inagro is in veel thema’s en sectoren actief. Op hun proefvelden doen ze heel wat onderzoek naar nieuwe teelten, technieken en innovaties. Deze editie van 'Inagro te velde!' focust op groenten. Er zijn verschillende demonstratie-eilanden. Op één daarvan wordt het Octinion-robotplatform gedemonstreerd.

Programma

De demonstraties en rondleidingen gaan meerdere keren door tussen 13 u en 18 u. Kies zelf welke eilanden je wilt bezoeken. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt er met vaste looplijnen gewerkt. 

Eiland 1: Gewasbescherming in en rond de omgeving: De meerwaarde van de functionele agro-biodiversiteit staat in de kijker en we vertellen hoe het nu juist in elkaar zit met de afstandsregels, bufferzones en meterstroken die gerespecteerd moeten worden.

Eiland 2: Bemesting, bodem en innovatie: Krijg meer uitleg over ons denitrificatiebekken en onze proefveldbemester en kom meer te weten over innovatieve teelten die op Inagro uitgetest worden!

Eiland 3: Gewasbescherming in prei: Op dit eiland lichten we de rassenproeven in prei toe en nemen we een kijkje naar de resultaten van mechanische onkruidbestrijding in prei.

Eiland 4: Gewasbescherming in kolen: Rassenproeven bloemkolen 2e vrucht, spruitkolen en witte kool komen hierin ruim aan bod, maar ook onderzoek in spuittechnieken in spruitkool en valorisatiemogelijkheden van spruitkoolstokken worden besproken.

Eiland 5: Irrigatie en bemesting in en na kolen: Binnen dit eiland kom je meer te weten over het project Irrigatie 2.0 die focust op kwalitatief irrigatiewater. Maar er is nog meer! Ook het effect van inwerken van oogstresten en inzaaien van vanggewassen wordt onder de loep genomen én je ziet er de mogelijkheden van precisielandbouw.

Bekijk het programma op www.inagro.be/tevelde .

Diverse onderzoekers en adviseurs zijn aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden.

  • Datum

    dinsdag 13 oktober 2020 van 13:00 tot 18:00

Locatie

Inagro
Godelievegronden, ter hoogte van Koolzaadstraat 3 , 8800 Rumbeke-Beitem